Frivillig

Foto af arkivets frivillige
Arkivets frivillige efteråret 2016. Ikke alle kunne være til stede, da fællesbilledet blev taget. Derfor er to personer efterfølgende indsat ved hjælp af Photoshop. Foto og billedmanipulation: Lisbeth Bech

Cirka 20 mennesker er frivillige på Gribskov Arkiv. De interesserer sig alle for lokalhistorie og bibringer arkivet vigtig viden om kommunens lokalområder.

De fleste frivillige arbejder med registrering af arkivalier og skanning af billeder. Særligt med hensyn til billederne er deres kendskab til kommunens store og små hjørner uvurderlig – takket være de frivillige får vi sted- og personbestemt mange billeder.

Andre frivillige arbejder med dokumentation af nutiden til gavn for eftertiden. Det kan være ved at fotografere bygninger og landskaber i kommunen, eller ved at interviewe de nuværende gribskov-borgere om deres erindringer eller hverdag. Nogle bidrager med gøremål som at sætte nyordnede arkivalier på plads eller andre praktiske opgaver.

Frivilligdage, udflugt og julefrokost

3-4 gange om året holder vi frivilligdag, hvor de aktive, der normal kommer på forskellige dage ugen igennem, kan møde hinanden, udveksle erfaringer, høre nyt fra arkivet og i øvrigt hygge sig sammen. Om sommeren holder vi en fælles udflugt til et interessant sted i kommunen, og i december har vi fælles julefrokost.

Bliv frivillig!

Vi har plads til flere frivillige. Hvis du har lyst til at indgå i et hyggeligt arbejdsfællesskab om lokalhistorie, så kontakt os, eller kom forbi og mød nogle af de frivillige og personalet. Så giver vi en kop kaffe!

Arbejdet som frivillig er ulønnet, men sjovt og lærerigt. Og så er det sundt at lave noget sammen med andre – det skriver Politiken (10. oktober 2017).