Vær med
– bliv frivillig

En lille flok mennesker er frivillige på Gribskov Arkiv. De interesserer sig alle for lokalhistorie og bibringer arkivet vigtig viden om kommunens lokalområder.

Du kan også være med!

Gribskov Arkivs frivillige 2019

Et arbejdsfællesskab

De frivillige arbejder med ordning og registrering af lokalhistoriske arkivalier og skanning af gamle fotografier, så de kan lægges i vores digitale billedsamling. Nogle arbejder også hjemmefra med online opgaver.

De frivillige gør et værdifuldt stykke arbejde for vores fælles kulturhistorie. Særligt med hensyn til billederne er deres kendskab til kommunens store og små hjørner uvurderlig – takket være de frivillige får vi sted- og personbestemt mange billeder.

Flere typer af opgaver

Andre frivillige arbejder med dokumentation af nutiden til gavn for eftertiden. Det kan være ved at fotografere bygninger og landskaber i kommunen, eller ved at interviewe de nuværende gribskov-borgere om deres erindringer eller hverdag. Nogle bidrager med gøremål som at sætte nyordnede arkivalier på plads eller andre praktiske opgaver.

Vi kan også bruge frivillige, der har mod på at lave podcasts eller prøve kræfter med andre former for historieformidling.

Foto af arkivets frivillige efteråret 2016

Vil du også være med? Så kom gerne forbi og se arkivet og få en snak med os – eller ring eller skriv!

frivillige bygger tårn af pasta og skumfiduser

Arkivet afholder flere fællesarrangementer for de frivillige i løbet af året, blandt andet sommerudflugt og julefrokost. Her er en gruppe frivillige i gang med at konkurrere om at bygge et tårn af spaghetti og skumfiduser til julefrokosten 2017.