Arkiv.dk - find gamle billeder fra Gribskov

Gribskov Arkiv på arkiv.dk

opens in a new windowArkiv.dk er en stor database fyldt med billeder og oplysninger om andre typer arkivalier fra hele landet.Nu er Gribskov Arkiv efter flere måneders forberedelser endelig også på opens in a new windowarkiv.dk

Gribskov Arkiv har i mange år registreret arkivalier, herunder fotografier, i en internt  udviklet database. Nu har vi konverteret data om tusindvis at fotografier og andre arkivalier til en mere moderne database. Den giver os mulighed for at dele mange af vores informationer på nettet. På opens in a new windowwww.arkiv.dk kan man derfor nu begynde at se billeder fra Gribskov Arkivs område, dvs. hele den nuværende Gribskov Kommune.

Det er ikke alle vores billeder og registreringer, der kan lægges online. Arkivet skal naturligvis overholde den efterhånden meget kendte eller berygtede databeskyttelsesforordning og må derfor ikke lægge alt ud. Det betyder i praksis, at arkivets frivillige og personale skal gennemgå registreringerne og tage stilling til, hvilke oplysninger og billeder der kan frigives. Derfor vil det tage et stykke tid, før størstedelen af de mere end 64.000 fotografier er tilgængelige på nettet. Men vi glæder os meget til at vise resten af verden, hvor rig en samling vi har.

Vi er lige gået ”i luften” med de første par tusind billeder fra den 29. marts, og der har allerede været mere end 200 visninger af vores materiale, endnu før vi rigtig har gjort reklame for det nye ”produkt”, som offentliggørelsen af billeder og arkivregistreringer udgør.
I takt med at arkivet får frigivet flere og flere oplysninger, demokratiseres adgangen til Gribskovs historie. Alle med internetadgang kan finde oplysninger om vores samlinger.