Giv det videre - del dine erindringer


Erindringer er vigtige kilder til dagligdagens kulturhistorie og til det enkelte menneskes forestillingsverden. Erindringer er guld værd for historikere og andre forskere. Det er de også for den, der finder sin forfader eller formoders erindringer.

Gribskov Arkiv samler på erindringer

På arkivet tager vi meget gerne imod erindringer fra Gribskov-borgerne. Det kan være dem, der kommer forbi med en nedskrevet beretning om deres liv. Og det kan være dem, der bliver interviewet af nogle af vores frivillige. Vi passer godt på de erindringer og andre dokumenter, som folk betror os. Vi gemmer dem for eftertiden, og vi stiller dem til rådighed for interesserede, men kun efter nærmere aftale med den, der har afleveret dokumentet.

Giv det videre gør det nemt

I 2017-2018 er det nemmere end tidligere at aflevere sine erindringer til et arkiv. I marts 2017 åbnede portalen givdetvidere2017.dk

Her kan du finde inspiration til at komme i gang med dine egne erindringer – eller til at interviewe en nær slægtning om hans eller hendes. Her kan du også aflevere dine erindringer online, og du bestemmer selv, hvordan folkene bag portalen må håndtere dem.

Det er Aarhus Stadsarkiv, der har skabt portalen, men såvel borgere som arkiver i hele landet kan bruge portalen.

Nu kan du også vinde noget ved at dele dine erindringer – opens in a new windowlæs mere om konkurrencen.

Hvem kan aflevere en erindring?

Alle kan aflevere deres erindringer. Det kan være minderne om et langt liv fra et menneske i en høj alder. Det kan også være erindringen om en konkret begivenhed eller periode – fx noget du oplevede i går!

Tænk på, hvor meget vores verden og hverdag har forandret sig de sidste 10 år. Eller 50 år. Eller 100.

Om 10, 50 eller 100 år vil folk gerne vide, hvordan folk oplevede deres verden og nære fortid i 2017 og 2018.