Kend dine aner

Boede dine forfædre i Nordsjælland? Gribskov Arkiv har mange forskellige arkivalier, der kan bruges til slægtsforskning. Både lokalhistoriske eller private arkivalier og fotografier og materiale fra den nuværende kommune og dens forgængere.

Tre kvinder og en pige. Fire generationer.
Fire generationer
Pigen på skødet er Mary Jensen. Til venstre siddende moderen Laura Jensen. Stående mormoder: Sofie Christiansen. Hendes mor, Sidse Christine Larsen, med Mary på skødet. Familien boede i Græsted og Tisvilde.

Lokalhistorisk materiale

Gymnastikforeninger, amatørteater, lokale virksomheder, portrætter, fotografier af gårde og huse – det er i lokalmiljøet, at folk lever og bor, og heldigvis har mange gennem tiden afleveret det materiale, det har affødt, til arkivet. De lokalhistoriske arkivalier kan søges i arkivets interne database.

Kommunalt materiale

Skattemandtalslister, protokoller over plejebørn, protokoller over hunde, fattigvæsnets protokoller, skolesager – kommunen er og var ramme om folks hverdagsliv. Det har sat sig spor i de kommunale arkivalier. Gribskov Arkiv arbejder på at registrere de kommunale arkivalier, så de bliver søgbare på nettet. Indtil den elektroniske søgemulighed bliver tilgængelig, bruges trykte registraturer. Desuden er personalet klar til at rådgive.

Luk menu