Find din slægt

Hvor kommer din familie fra? Hvor boede de, og hvordan var deres hverdag? Du kan også finde dine rødder gennem slægtsforskning.

Kend dine aner – find dine forfædre

Boede dine forfædre i Nordsjælland?

Arkiv har mange forskellige arkivalier, der kan bruges til slægtsforskning.

Lokalhistoriske eller private arkivalier og fotografier.

Kommunale arkivalier fra den nuværende Gribskov Kommune og dens forgængere: Græsted-Gilleleje og Helsinge samt deres forgængere.

Tre kvinder og en pige. Fire generationer.

Fire generationer  Pigen på skødet er Mary Jensen. Til venstre siddende moderen Laura Jensen. Stående mormoder: Sofie Christiansen. Hendes mor, altså Marys oldemor: Sidse Christine Larsen, med Mary på skødet. Familien boede i Græsted og Tisvilde.

Familien på Fuglebjerggård opstillet til gruppeportræt

Hele familien Nielsen forsamlet i stuen til gruppefoto på Fuglebjerggård omkring 1918. Gårdejeren Ole Theodor Nielsen sidder som nummer to fra venstre. Til højre for ham hans kone, Karen Mariane Jensen, med den lille datter Aline Wederkind Nielsen på skødet. Til højre for dem sidder Ane Margrethe Olsdatter med gårdejerparrets søn Norlin Wedderkind Nielsen. Til højre for dem sidder Lars Nielsen, og til højre for ham, Karens far Niels Jensen. De to personer yderst til venster og til højre er ukendte.

Mange slags kilder

Lokalhistoriske eller private arkivalier

Gymnastikforeninger, amatørteater, lokale virksomheder, portrætter, fotografier af gårde og huse – det er i lokalmiljøet, at folk lever og bor, og heldigvis har mange gennem tiden afleveret det materiale, det har affødt, til arkivet. De lokalhistoriske arkivalier kan søges via arkiv.dk, hvor vi løbende offentliggør oplysninger om samlingerne.

Finder du ikke, hvad du søger, så kontakt arkivet. Vi har også en intern database, som vi kan søge i.

Kommunale eller offentlige arkivalier

Skattemandtalslister, protokoller over plejebørn, protokoller over hunde, fattigvæsnets protokoller, skolesager – kommunen er og var ramme om folks hverdagsliv. Det har sat sig spor i de kommunale arkivalier. Gribskov Arkiv arbejder på at registrere de kommunale arkivalier, så de bliver søgbare på nettet. Det er et stort arbejde, og indtil den elektroniske søgemulighed bliver færdig, suppleres med trykte registraturer. Desuden er personalet klar til at rådgive. Du kan se de hidtil registrerede arkivalier i databasen Gribbas.