Kend dine aner – find dine forfædre

Boede dine forfædre i Nordsjælland? Gribskov Arkiv har mange forskellige arkivalier, der kan bruges til slægtsforskning. Både lokalhistoriske eller private arkivalier og fotografier og materiale fra den nuværende kommune og dens forgængere: Græsted-Gilleleje og Helsinge samt deres forgængere.

Tre kvinder og en pige. Fire generationer.

Fire generationer  Pigen på skødet er Mary Jensen. Til venstre siddende moderen Laura Jensen. Stående mormoder: Sofie Christiansen. Hendes mor, altså Marys oldemor: Sidse Christine Larsen, med Mary på skødet. Familien boede i Græsted og Tisvilde.

Mange slags kilder

Lokalhistoriske eller private arkivalier

Gymnastikforeninger, amatørteater, lokale virksomheder, portrætter, fotografier af gårde og huse – det er i lokalmiljøet, at folk lever og bor, og heldigvis har mange gennem tiden afleveret det materiale, det har affødt, til arkivet. De lokalhistoriske arkivalier kan søges via arkiv.dk, hvor vi løbende offentliggør oplysninger om samlingerne.

Finder du ikke, hvad du søger, så kontakt arkivet. Vi har også en intern database, som vi kan søge i.

Kommunale eller offentlige arkivalier

Skattemandtalslister, protokoller over plejebørn, protokoller over hunde, fattigvæsnets protokoller, skolesager – kommunen er og var ramme om folks hverdagsliv. Det har sat sig spor i de kommunale arkivalier. Gribskov Arkiv arbejder på at registrere de kommunale arkivalier, så de bliver søgbare på nettet. Det er et stort arbejde, og indtil den elektroniske søgemulighed bliver færdig, suppleres med trykte registraturer. Desuden er personalet klar til at rådgive. Du kan se de hidtil registrerede arkivalier i databasen Gribbas.