Alle har en historie – også din mor!

En unik og personlig gave

Søndag den 14. maj er det Mors Dag. Mange giver deres mor en gave – det traditionelle valg er nok blomster og chokolade. Men du kan også give din mor en langt mere personlig og enestående gave – nemlig en erindring. Det kan være din erindring om din mor skrevet til hende – eller du kan hjælpe din mor med at få fortalt sine erindringer. I kan også skrive jeres fælles erindringer om jeres liv sammen.

Giv det videre

Erindringer er som kærlighed – jo mere du deler ud, jo mere får du. For når først man kommer i gang med at mindes, vækkes også glemte oplevelser til live.

Erindringer er både til glæde for den, der erindrer og formidler sin egen historie – og de er til glæde for familie og venner, der får lov at læse med. Giv dine minder videre, mens du stadig har dem. Og hjælp din mor med at give sine videre!

Erindringer er kultur

Erindringer fortæller ikke kun noget om det enkelte menneskes liv, men også om den tid og de steder, livet har udfoldet sig i på godt og ondt. Det er kultur – og det er kulturhistorie. Andre har også glæde af at læse og spejle sig i vores erindringer. Det gælder privatpersoner, og det gælder forskere som antropologer, etnologer og historikere.

Portalen Givdetvidere2017.dk

Gribskov Arkiv er en del af portalen opens in a new windowGivdetvidere2017.dk sammen med en lang række arkiver over hele landet. På portalen kan du få hjælp til at gemme dine erindringer for eftertiden. Erindringer, der oploades her, bliver sendt til et lokalt arkiv, der bevarer dem. Portalen giver også inspiration til, hvordan du kan gribe skriveriet af dine – eller din mors – erindringer an.

Din historie er vigtig for eftertiden!

Derfor opfordrer arkiver over hele landet alle til at skrive med på historien: Små og store minder, livsforløb eller en enkelt begivenhed – alt sammen har betydning. Tilsammen bliver det Danmarkshistorie, hvis vi er mange nok, der skriver.

Gribskov Arkiv indsamler selvfølgelig “Gribskov-erindringer” og der er også plads til din (og din mors) i vores samling!