Beretning og vedtægter

Beretning 2022

Gribskov Arkivs beretning gav indtryk af, hvad vi fik året til at gå med.

Her kan du hente beretningen i pdf: Beretning 2022

2022 var året hvor arkivet oplevede en stor stigning i adgangssager efter arkivloven §39. Det er en bestemmelse, der sikrer, at borgere og andre interesserede har ret til at få adgang til oplysninger i arkivalier. Derudover har arkivet fortsat arbejdet med arkiveringen af kommunens arkivalier i form af papir og it-systemer. 

I 2022 har arkivet også løbende formidlet den lokale historie gennem opslag på Facebook, tilgængeliggørelse af fotografier og arkivregistreringer på arkiv.dk og månedlige artikler i Ugeposten. Arkivet har også været involveret i udviklingen og afviklingen af undervisningsforløbet "Grib den lokale historie" for gymnasieelever på Gribskov Gymnasium. Og vi deltog med en billedudstilling i anledning af, at vores nabo Græsted Skoles bygninger fyldte 100 år i oktober.


Én af vores største opgaver som arkiv er, at vigtige papirer bliver gemt og bevaret, så vi kan lære af fortiden og forstå vores historie bedre.

Beretning tidligere år

Beretning 2021 (åbner i et nyt vindue)

Beretning 2020 (åbner i et nyt vindue)

Beretning 2019 (åbner i et nyt vindue)

Beretning 2018 (åbner i et nyt vindue)

Beretning 2017 (åbner i et nyt vindue)

Beretning 2016 (åbner i et nyt vindue)

Beretning 2015 (åbner i et nyt vindue)

 

Foto: Kaj Sørensen
Pumpehuset ved Søborg Sø, 2022. Foto: Kaj Sørensen, frivillig fotograf

Fotoklubben Tidsbilledet

I 2021 opstartede vi en ny fotoklub af frivillige fotografer, der dokumenterer nutiden til glæde for fremtiden. I 2022 startede gruppen på én af de helt store foto-opgaver, nemlig at tage billeder af Søborg Sø inden, den atter bliver sø i 2024.

Læs mere om Fotoklubben Tidsbilledet

Søndagsudflugt med Gribskovbanen, 1944
Søndagsudflugt med Gribskovbanen, 1944

Månedlige artikler i Ugeposten

I 2021 fik arkivet en aftale med den lokale avis "Ugeposten" om en månedlig artikel, og denne aftale fortsatte i 2022. Én af historierne handlede om Gribskovbanens billige badetog og en debat i slutningen af 1930'erne om, hvorfor toget overhovedet kørte til Gilleleje, når nu alle de gode strande lå i Tisvildeleje.

Læs nogle af artiklerne her: Historier om Gribskov

Vedtægter

Gribskov Arkiv er oprettet i henhold til § 7 i arkivloven. Arkivet er en del af Gribskov Kommune og finansieret af kommunen, men det er også en selvstændig myndighed, der blandt andet fører tilsyn med kommunens arkivdannelse.

Gribskov Arkivs vedtægter