Beretning og vedtægter

Beretning 2023

Gribskov Arkivs beretning gav indtryk af, hvad vi fik året til at gå med.

Her kan du hente beretningen i pdf: Beretning 2023

2023 var året hvor arkivet oplevede flere adgangssager efter arkivloven §39. Det er en bestemmelse, der sikrer, at borgere og andre interesserede har ret til at få adgang til oplysninger i arkivalier. Derudover har arkivet fortsat arbejdet med arkiveringen af kommunens arkivalier i form af papir og it-systemer. 

I 2023 har arkivet også løbende formidlet den lokale historie gennem opslag på Facebook, tilgængeliggørelse af fotografier og arkivregistreringer på arkiv.dk og månedlige artikler i Ugeposten. Arkivet har også været involveret i videreudviklingen af undervisningsforløbet "Grib den lokale historie" for gymnasieelever på Gribskov Gymnasium. Og vi opstartede en gruppe af fire frivillige, der maskinlæser sognerådsprotokoller ved hjælp af kunstig intelligens.


Én af vores største opgaver som arkiv er, at vigtige papirer bliver gemt og bevaret, så vi kan lære af fortiden og forstå vores historie bedre.

Beretning tidligere år

Beretning 2022 (åbner i et nyt vindue)

Beretning 2021 (åbner i et nyt vindue)

Beretning 2020 (åbner i et nyt vindue)

Beretning 2019 (åbner i et nyt vindue)

Beretning 2018 (åbner i et nyt vindue)

Beretning 2017 (åbner i et nyt vindue)

Beretning 2016 (åbner i et nyt vindue)

Beretning 2015 (åbner i et nyt vindue)

 

Senest opdateret 20-03-2024

Vedtægter

Gribskov Arkiv er oprettet i henhold til § 7 i arkivloven. Arkivet er en del af Gribskov Kommune og finansieret af kommunen, men det er også en selvstændig myndighed, der blandt andet fører tilsyn med kommunens arkivdannelse.

Gribskov Arkivs vedtægter

Transkribér Sognerådsprotokoller

I 2023 blev Gribskov Arkiv en del af det landsdækkende RETRO-projekt, der handler om at transskribere sognerådsprotokoller ved hjælp af kunstig intelligens. Arkivet har fire frivillige, der mødes hver tirsdag. Har du lyst til at deltage, så læs mere her.

Historier om Gribskov

I 2023 fortsatte arkivet med at skrive lokale artikler til den lokale avis "Ugeposten". Blandt andet skrev vi en gribende historie, om dengang en flok unge fiskere blev fanget midt ude i Kattegat. Ved et sandt mirakel vendte de hjem igen efter en måneds tid.

Læs historien her: I isens vold – miraklet i Gilleleje